1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest, Official Club stickers are now available, if you have not already ordered some go grab them now! To order click this Link ----> CLICK ME Go get them whilst stocks last! To dismiss this notice click the cross to the right of this message.

Autogearbox problem Gl 420

Discussion in 'Engine' started by Morsalmik, Jan 7, 2017.

  1. Morsalmik

    Morsalmik New Member

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2017
    Car:
    Gl420
    To start hello from a newbie and apologies if it's already been asked but have searched and can't find answer . Driving along earlier pulled upto a roundabout and lost all forward drive it went about 50 yards then nothing got reverse any ideas what it could be . Tia . Car has done 99000 miles and had gearbox service done at 97000 miles . No prior problems no warning
     
  2. brucemillar

    brucemillar Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    6,346
    Joined:
    Nov 18, 2010
    Location:
    Next Door to Alice - 25 'kin years now
    Car:
    C55 AMG Wagon - W124 300te 4matic Wagon - BMW 4.8is X5 E53 - SWB Pajero 3.5 V6 24v
    I would start with the basics and dip the atf to check the quality and level. Then report back here.
     
  3. OP
    OP
    Morsalmik

    Morsalmik New Member

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2017
    Car:
    Gl420
    Hi thanks is going to be first on list just need to find were to check
     
  4. brucemillar

    brucemillar Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    6,346
    Joined:
    Nov 18, 2010
    Location:
    Next Door to Alice - 25 'kin years now
    Car:
    C55 AMG Wagon - W124 300te 4matic Wagon - BMW 4.8is X5 E53 - SWB Pajero 3.5 V6 24v
    I would try Google. Your car may not be supplied with dipstick? That being so, you can get them on ebay. If no dip stick present then the tubs is usually covered by a black plastic cap that pulls off. Whoever serviced the box would have removed it and red tab that locks it is possibly missing. Just be sure you are di[ing the gearbox and NOT the engine (this has been done by many in error) as the engine usually has no dipstick either.
     
  5. OP
    OP
    Morsalmik

    Morsalmik New Member

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2017
    Car:
    Gl420
    Update gone to car this morning and all seems ok drives done about 20 miles . Also did a reset on gearbox that found online and seems ok
     
  6. Auto-mobile

    Auto-mobile Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,579
    Joined:
    Oct 1, 2011
    Location:
    Birmingham
    Car:
    2x c43 Amg clio 172 turbo 314bhp
    Probably low oil level, when was it last serviced? Should have been serviced twice at that mileage, you cant check the level yourself as its a 7 speed.
     
  7. WG M-B

    WG M-B Auhorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    1,886
    Joined:
    May 26, 2011
    Location:
    N/W london
    Car:
    C63 Wagon in black
    If you lost drive I doubt the issue has gone away. The 7 g boxes are not good at being run low on oil ( oil pump bearing not a good design and you could end up with damage ).
    I'd still get the fluid level checked
     
  8. OP
    OP
    Morsalmik

    Morsalmik New Member

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2017
    Car:
    Gl420
    Thanks I am going to book in to get checked . I purchased car in June on 91000 miles and had good service history . Had gearbox serviced at 97000 miles car has now done 100000 miles . WG M-B how much would you charge to have a look for me
     
  9. WG M-B

    WG M-B Auhorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    1,886
    Joined:
    May 26, 2011
    Location:
    N/W london
    Car:
    C63 Wagon in black
    Call or email tomorrow and we can discuss?
     
    1 person likes this.

Share This Page