04 sl350 engine light on intermitantly

Discussion in 'Engine' started by noodles molloy, Jul 16, 2017.

  1. noodles molloy

    noodles molloy New Member

    Messages:
    2
    Joined:
    Jul 9, 2017
    Car:
    sl 350
    I have an SL 350 on an 04 plate,I have no idea what I have done wrong! I have been know on the odd occasion to run the petrol tank down quite low and two Friday's ago the engine light came on, I rang my trusty Merc garage and they told me to drop it in on the Monday; by Monday morning the light had gone out.. they told me no light no point in diagnostic as it would not show an thing. This Friday gone the same thing again, the engine coughed and spluttered and would not start, so I turned off and on again this time it sprang into life as normal, however the engine light was on again. I repeated the phone call, they said bring in Monday and we will stick it in the diagnostic machine thing... well I have just been out to take it to the garage and the light is off... again.... so I shall leave them a message explaining all.. So my question is... Have I sucked up crap into the injectors from running low on petrol also is it an easy job to sort out??? No... I know nothing about car engines... any feed back would be useful.
     
  2. AMGeed

    AMGeed MB Club Veteran

    Messages:
    12,319
    Joined:
    Nov 1, 2008
    Location:
    Bournemouth/Poole Dorset
    Car:
    2014 E63 Biturbo
    If the EML has come on there will be a stored fault code. I'd take the car in and see what is going on.
     
    1 person likes this.
  3. Borys

    Borys Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,749
    Joined:
    Feb 16, 2011
    Location:
    Nowe nad Wisla
    Car:
    2005 cl500
    M272 engine before 2006 it may well be balance shaft sprocket - it does trigger eml light
     
    Last edited: Jul 17, 2017
    1 person likes this.
  4. OP
    OP
    noodles molloy

    noodles molloy New Member

    Messages:
    2
    Joined:
    Jul 9, 2017
    Car:
    sl 350
    thanks for heads up

    Thank you so much for replying, the engine died on me twice yesterday and restarted immediately each time. Today however she died and would not restart for 10 min's but the eml did come on so I drove straight to the garage. They worked their magic and fitted a new crank shaft position sensor. Apparently a common fault on said type of engine. Thank you for the heads up about stored faults, makes me wiser for next time. Lets hope I do not have to ask for help again or at least for a while. thank you again for your help.:bannana:
     
  5. flowrider99

    flowrider99 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,666
    Joined:
    Aug 25, 2011
    Location:
    UK
    Car:
    SL500
    To be fair any garage should know about stored fault codes. If yours didn't then maybe time to look for a new garage.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.