1991 R129 SL500 idle problem

Discussion in 'Engine' started by E55BOF, Jul 13, 2015.

  1. E55BOF

    E55BOF MB Enthusiast

    Messages:
    6,304
    Joined:
    Mar 11, 2013
    Location:
    South Bucks
    Car:
    S211 E500, SLK55, ML420 CDI, FJR1300, Caponord
    Evenin' all. I've just been to see a 1991 R129 SL500 I'm interested in, and it has (among others) an idling issue. The engine idled normally at first, but then rose to idle at 1500, then 1700, rpm. If I manually blipped the linkage at the rear above the engine, then held it against the stop, it would drop back towards normal idle for a second or two, then up again to 1500-1700 rpm. Does this sound familiar to anyone? Any ideas what it could be?
     
  2. BlackC55

    BlackC55 Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    18,847
    Joined:
    Feb 8, 2007
    Location:
    Horndean, Portsmouth, Hampshire, Southsea
    Car:
    C43 AMG with a 55 engine and supercharger, E55 AMG, S500, etc
    An air leak I expect. Could be pence to fix or £££.
     
  3. OP
    OP
    E55BOF

    E55BOF MB Enthusiast

    Messages:
    6,304
    Joined:
    Mar 11, 2013
    Location:
    South Bucks
    Car:
    S211 E500, SLK55, ML420 CDI, FJR1300, Caponord
    Thank you for that. That was my first thought, and I'm hoping it's just a vacuum pipe come loose or cracked...
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.