1996 R129 SL600 ADS suspension query

Discussion in 'Wheels, Tyres, Brakes & Suspension' started by Hereward, Jul 29, 2016.

  1. Hereward

    Hereward New Member

    Messages:
    6
    Joined:
    Jul 22, 2016
    Location:
    Surrey
    Car:
    1996 R129 SL600
    Hello. I raised the car on a scissor lift (all wheels hanging free) but forgot to press the Lock button on the hydraulic ADS before doing so.

    Just wondering if I am going to cause problems with the ride height sensors etc by forgetting to Lock the suspension in place first? Any procedure I need to do to reset/calibrate the ADS when the wheels are back on the ground?

    I am thinking of having the engine running before I lower the car down, so all systems/sensors are live...

    Thank you.
     
    Last edited: Jul 29, 2016
  2. BTB 500

    BTB 500 MB Club Veteran

    Messages:
    18,827
    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Berkshire
    Car:
    R129 SL500, W639 Vito 120, S203 C230
    I would get it back on the ground before starting it up. Some years ago I had to park with one wheel on a speed hump and when I started the car the ADS fail light came on. Drove it to level ground, turned off and re-started and all was fine. I deduced from that it doesn't like any wheel being in an abnormal position to start with.

    Hopefully there is enough physical travel in the level sensor linkages to handle the wheels hanging down. I'm sure you're not the first person to forget to use the lock!
     
    1 person likes this.
  3. OP
    OP
    Hereward

    Hereward New Member

    Messages:
    6
    Joined:
    Jul 22, 2016
    Location:
    Surrey
    Car:
    1996 R129 SL600
    All absolutely fine. Thanks, Bill. I lowered the car onto its tyres then started the engine. No warning lights at all.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.