2002 w211 e320 front seats lumbar etc

Discussion in 'Interior' started by GSI-jim, Apr 12, 2014.

  1. GSI-jim

    GSI-jim Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    105
    Joined:
    Dec 30, 2013
    Location:
    Essex
    Car:
    w211 E320 cdi
    Since owning my e class the front seat lumbar/pulse/dynamic function hasnt worked. I think the lumbar might have worked once very slightly & briefly but that was it. I really need it working as i have a bad back. The fuses in the boot are ok. What can i check?
     
  2. guydewdney

    guydewdney Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,903
    Joined:
    Feb 14, 2004
    Location:
    Porlock, Zomerzet
    Car:
    906 Sprinter 313cdi
    i have found some docs that refer to the pipes coming out of the 'floor' into the seat being prone to leaking under the seat. you might need to get it reset with star - or the pump might have burnt out - does anything work? if the side support works (like mine) then the pump is ok - its something else. I dont think these are terribly reliable....
     
  3. OP
    OP
    GSI-jim

    GSI-jim Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    105
    Joined:
    Dec 30, 2013
    Location:
    Essex
    Car:
    w211 E320 cdi
    No nothing on both seats work. Only the heat, cooling fans & adjustment functions work.
    Can the pump be powered up at all by myself?
     
  4. guydewdney

    guydewdney Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,903
    Joined:
    Feb 14, 2004
    Location:
    Porlock, Zomerzet
    Car:
    906 Sprinter 313cdi
    Pump's dead then? Im new to this model so will bow out due to lack of knowledge.
     
    1 person likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.