320cdi V6 glow plug controller problem

Dennis320

New Member
Joined
Nov 20, 2016
Messages
3
Car
W211 V6 cdi
Hi,

My problem is on a W211 320cdi V6 (2008) for which I don't find a solution in the existing treats.

In the morning, the car will not start immediately, but when you preheat 3 or 4 times before starting, it starts without any problem.

Because the glow plug controller is a common problem on this model, I have replaced it first, however, the problem remains.

I have measured the glow plugs, they all are 1.2 Ohm.
There's no error on the dashboard, the glow plug light acts normal.
The voltage on the glow plugs when preheating is 1.6 Volt. I think this should be around 5V??
Replacing the controller does not change anything.

Is there any reason why the glow plug controller would only give 1.6 Volt??

Thanks!!
Dennis
 

paul73mt

Active Member
Joined
Jul 18, 2012
Messages
676
Location
Essex
Car
2010 C350 CDI Sport sold , 2015 E250 CDI AMG Line Sold
mine were .6Ohm each
 

BlackC55

Authorised Forum Sponsor
SUPPORTER
Joined
Feb 8, 2007
Messages
19,570
Location
Portsmouth, Hampshire.
Car
E55K SL500 E300Hybrid E250X3 Viano C55 E450Cab A180 Smart 44 Brabus
Did you use a genuine (modified) glow plug control unit?
 
OP
OP
D

Dennis320

New Member
Joined
Nov 20, 2016
Messages
3
Car
W211 V6 cdi
Hi, I ordered one from Beru itself, the GSE114. The one I had installed was Mercedes, 642 900 58 01.
Both only give 1.6 Volt to all plugs.

When I keep on preheating for about 10 seconds (while light is already out) it starts perfectly normal!
Temperature is about 12°C in the morning.
 
OP
OP
D

Dennis320

New Member
Joined
Nov 20, 2016
Messages
3
Car
W211 V6 cdi
Indeed, both are white.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom