ambient lighting fault

Discussion in 'Interior' started by carnut, Aug 10, 2016.

  1. carnut

    carnut Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    699
    Joined:
    Dec 31, 2007
    Location:
    Somerset/Dorset borders
    Car:
    SL400 & audi A1
    I have 2015 model SL400. There should be 3 ambient lighting settings effectively red, orange, yellow. It only has 2 colours although there are 3 available in the settings. Its a new car and MB cant fix the fault on STAR and have passed it to MB HQ who want pictures!

    As its a 80 mile round trip and not life threatening I'm inclined to wait for my first service next year.

    Just wondered if anyone else has this fault ( or even knows about the 3 colour available! )
     
  2. richard

    richard Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    6,118
    Joined:
    Jun 10, 2002
    Location:
    Berkshire, UK
    Car:
    MY04 SL55, MY18 GLC63s
    Sounds like a software fault. The old colours for ambient were Blue, Yellow and some-other yellow like colour.

    I wouldn't do the round trip, but i'd send them photos to send to MB so that they will fix the s/w fault (which will not be fast ...) then they can firmware update the various related controllers, and get them to do COMAND and a map update at the 1st service (you have to ask most dealers to do this ...)

    Cheers

    Richard
     
    1 person likes this.
  3. OP
    OP
    carnut

    carnut Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    699
    Joined:
    Dec 31, 2007
    Location:
    Somerset/Dorset borders
    Car:
    SL400 & audi A1
    Thanks

    I will do that
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.