Bulb not illuminating in instrument cluster

Discussion in 'Electronics' started by High-Lo, Oct 9, 2004.

  1. High-Lo

    High-Lo Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,798
    Joined:
    Sep 7, 2004
    Location:
    Kent
    Car:
    2013 X166 Mercedes GL350, Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet, Porsche 968 Cabriolet
    Hi guys,

    I have a bulb that isn't illuminating behind the petrol gauge which is annoying me. I bought 2 replacement 12v 1.2w bulbs today (with blue base) from the MB dealer and tried to fit it just now but its still not working :confused:

    I even tried the 2nd new bulb just in case but still no joy. Any ideas if I could have a problem with the bulb socket? Its the only one that doesn't work - The rest of the dash lights up fine.

    Any ideas greatly appreciated :)

    Thanks,
    Steve
     
  2. sym

    sym Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    4,336
    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    North London
    Car:
    W204 C220CDI Sport
    sounds strange ..... must be a problem with the bulb holder maybe not making good contact with the cluster :( Have you tried another bulb from the cluster in there, that you know is working ? I guess there is the outside chance that they have sold you two dud ones !

    S.
     
  3. OP
    OP
    High-Lo

    High-Lo Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,798
    Joined:
    Sep 7, 2004
    Location:
    Kent
    Car:
    2013 X166 Mercedes GL350, Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet, Porsche 968 Cabriolet
    Hi Sym - Yes I did try a working bulb too. It does seem if theres a problem with the contacts. Hope I don't have to buy a new instrument cluster - That could be quite expensive :(

    Thanks for your previous guidance getting the thing out in the first place :)
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.