C350e worry

Page may contain affiliate links. Please see terms for details.

RichardC1968

New Member
Joined
Mar 19, 2023
Messages
9
Location
West Sussex
Car
Mercedes C350e
Hi Guys

I’m new to this group and I have a C350e as a taxi, I’ve had it since October.

A couple of weeks ago I hit a bad pothole and got a rattle at the back of the car. I checked around and found a brake pad tension spring loose so I had them replaced, and thought no more of it. Due to crappy weather I didn’t have any windows open until yesterday morning when I heard that I still had the rattle, I now also have a pulse/pumping sound coming from the back of the car when I’m driving really slow in electric mode or reverse only. So what I’m thinking is that I have a broken cooling system pipe ( the rattle ) and because of it the coolant reservoir has emptied and the pump is trying to get the coolant but because there isn’t any that’s why I can hear the pulse.

Has anyone had any issues like this and does anyone think I’m on the right track.

Thanks Richard
 
Anything come up on the dash to suggest coolant low? Any engine codes if you stick a reader in it?
 
I’m not having any codes on the dash at all, I’ve checked the coolant and if it’s the round reservoir front right in the engine bay then it’s half full. I’m thinking it might be a broken cooling system pipe causing the rattle and the pump could be sucking air. It’s in the garage on Friday for the mot so he’s gonna have a look then, even though he’s admitted that he doesn’t know much about the hybrids system
 
This is usually a pump that is activating. I have fixed a couple with software updates. A Main dealer or a specialist with a genuine Star can do this for you.
 

Users who are viewing this thread

Back
Top Bottom