Cabin heat & hot air

Discussion in 'Interior' started by W124ali, Sep 2, 2016.

  1. W124ali

    W124ali Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    112
    Joined:
    Feb 14, 2012
    Location:
    London
    Car:
    W210 E320 CDI
    Hello all

    I have a 2002 W210 E320 CDI. I found that while the fan is off myself & the wife felt heat coming from the front. We couldn't feel the hot air from the vents but we just felt hot and yesterday wan't particularly hot.
    Secondly the air con isn't working. Now I haven't checked if the air con needs re-gassing (which I shall try doing this week) but hot air was still blowing from the vents when I turned the fan on and set the air to cold. Left it on for a few minutes thinking it'll kick in but nope, still blew hot.

    The car has the normal knobs, not the climate control.

    Any ideas? What should I check/look at first?
     
  2. RichardF

    RichardF Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    533
    Joined:
    Aug 24, 2013
    Car:
    Sl 320
    Heater control valve (mono/duo valve) is the likely culprit. They can stick, but eventually replacement is the only option.
     
    1 person likes this.
  3. OP
    OP
    W124ali

    W124ali Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    112
    Joined:
    Feb 14, 2012
    Location:
    London
    Car:
    W210 E320 CDI
    Thanks for that. I'll have a look into it.
     
Tags:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.