Comand 2.0 AUX IN interference

Discussion in 'Electronics' started by justinp, Jul 25, 2008.

  1. justinp

    justinp New Member

    Messages:
    27
    Joined:
    Oct 4, 2005
    Location:
    Cambridge
    Car:
    ML 270 CDI
    Hi Guys

    Ages ago I added an AUX IN cable to my comand 2.0. I’ve just bought a new iPhone, which works great until I connect a car charger. When charging I get a very loud interference which is louder than the music. My old iPod did the same, but I thought that was a problem with that iPod / Charger.

    I have tried connecting both the iPhones headphone jack plug, and the phono out using an iPod composite video lead and both give the same interference when connected to the charger. I get the interference even when the engine is not running, although it is noticeably worse with the engine running.

    The actual cable I used for the AUX IN to the command was the wire from a pair of iPod headphones, I simply snipped of the ear buds and soldered the wires to the connector. Could cable type be the reason?

    So, any ideas what I can try to eliminate the interference.

    Has anyone successfully connected an iPod type device to the AUX-IN whilst charging it?

    Thanks

    Justin
     
  2. OP
    OP
    justinp

    justinp New Member

    Messages:
    27
    Joined:
    Oct 4, 2005
    Location:
    Cambridge
    Car:
    ML 270 CDI
  3. SilverSaloon

    SilverSaloon MB Club Veteran

    Messages:
    7,759
    Joined:
    Mar 16, 2004
    Car:
    1994 W124 E300D Estate, 1985 R107 280SL
    i added an aux socket to my comand 2.0 in my clk.... i have since sold the car but i never did cure the 'noise' issue i had.... i guess this would have done.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.