COMAND Display problem

clegsr

Active Member
Joined
Sep 1, 2002
Messages
251
Location
London SW16
Car
Later
I have a 2.0 COMAND System in my W210 which the dealer recently upgraded the software as the system was not reliably remembering whether I had left it on or off.

But when I picked up the car, the multifunction display for the NAVI system was slightly offset to the right as in the pic.

P1010035.JPG


The rest of the multi-function displays are fine and the Navi system works OK - although all the text is also offset to the right on the dash.

The dealer has no idea why it is doing this - anyone have any ideas?

here is the DIAG screen (I have no idea what this stuff all means...)

P1010022.JPG


any ideas?
 

sjmaxwell

MB Enthusiast
SUPPORTER
Joined
Aug 15, 2003
Messages
3,394
Location
Chatham, Kent
Car
2012 E Class E63 PPP, 2012 SLK55 AMG
Just got my dealer on a CLK230 to 'enable' the Navi screen and it sits correctly centred, yours looks like it is one character out. Are the directions going of screen?
 
OP
OP
C

clegsr

Active Member
Joined
Sep 1, 2002
Messages
251
Location
London SW16
Car
Later
the arrows for the directions are centered but the text seems to be "right justified" (for want of a better description).- very odd.

it wasn't like this before they upgraded the software - they requested MB head office for an answer.
 

hash

Active Member
Joined
Jan 5, 2003
Messages
237
Location
oxford
Car
Audi A8 08 with lots of toys & volvo XC90
i think they did the year 00 upgrade, they need to do the 2001 upgrade and i am sure that cures it.

cheers

kenny
 

sym

MB Enthusiast
Joined
Mar 2, 2003
Messages
4,336
Location
North London
Car
W204 C220CDI Sport
......hold down MUTE, 1 + 3, together, for about 10 seconds, and you will get the config / diag menus.

S.
 

sjmaxwell

MB Enthusiast
SUPPORTER
Joined
Aug 15, 2003
Messages
3,394
Location
Chatham, Kent
Car
2012 E Class E63 PPP, 2012 SLK55 AMG
In addirion to the last post you need to have selected 'Radio' before holding mute, 1 and 3 for a few seconds. It doesnt work on any of the other selections!
 

sym

MB Enthusiast
Joined
Mar 2, 2003
Messages
4,336
Location
North London
Car
W204 C220CDI Sport
Originally posted by sjmaxwell
In addirion to the last post you need to have selected 'Radio' before holding mute, 1 and 3 for a few seconds. It doesnt work on any of the other selections!

yeah - sorry - you are quite right - same on mine.

S.
 
OP
OP
C

clegsr

Active Member
Joined
Sep 1, 2002
Messages
251
Location
London SW16
Car
Later
But do your NAVI DIAG screens look the same as mine?


The dealer rang today that a software update is being sent from Germany - to be installed later this week (I hope)...
 

qwerty247

Member
Joined
Oct 7, 2003
Messages
36
Thanks for that, i got it.
does anyone know what is the current software version?

thanks
 

Ralph

Active Member
Joined
Jul 1, 2003
Messages
128
Location
London
Car
CLK320 W209
I have an 18 month old CLK with Comand.
Should the dealer be updating the software?
Whenever it goes in for work?
Or on request from me?
Without charge?
 

craigyb

Active Member
Joined
Sep 30, 2003
Messages
379
Location
Manchester
Car
Audi A8 W12
So now I've installed the command 2.0 system into my car, do I need to get the Stealership to enable it in the display.

I have a facelift 2000 CLK 230K with the in dash info system. I can't get Navi up in the display, but I can control the RADIO volume, but not channel change as I could before.

Craig
 

sjmaxwell

MB Enthusiast
SUPPORTER
Joined
Aug 15, 2003
Messages
3,394
Location
Chatham, Kent
Car
2012 E Class E63 PPP, 2012 SLK55 AMG
On mine there was two things that the dealer did. The first dealer reset the error messages on the Comand unit but said the dashboard display couldn't be done - this was wrong. the second dealer enabled the 'Navi' option on the display. You need to move a wire in the diagnostic plug under the bonnet.

The steering wheel controls worked before and after as this is worked by the CAN bus. Have you set the dash to change the radio by 'frequency' or stored 'stations' (I'm thinking that you haven't 'stored' any radio stations). It is done in the settings menu (the one that says something like 'should be set at standstill' - it adjusts the clock as well)?
 
Last edited:

craigyb

Active Member
Joined
Sep 30, 2003
Messages
379
Location
Manchester
Car
Audi A8 W12
Thanks for the info, I will check the radio settings.

As for my dealership, I'm dure a srvice in 2500 miles so I will try and sweet talk the dealer then.

I've only just got the CLK, 4-5 weeks now and I'm think of a C180 coupe for my other half, so the dealer is looking after me at the moment.

Craig
 

MKG988

New Member
Joined
Nov 1, 2004
Messages
18
Location
Essex
Car
E320 (W210)
Display Problem

Hi Clegsr,

Did you ever get your display problem fixed. I have just upgraded my w210 to the Oct 2001 version of the Comand software, and I have exactly the same problem. I'm hoping you got a fix!

Just as a point of interest, I was talking to my Merc dealer about this upgrade, and asked to order the CD for it. The guy disappeared into the back, came out with the CD and said I could borrow it, just let him have it back when I was finished! This is a very friendly dealership would strongly reccomend them to any one in the Essex area, they are Waterhouse Mercedes in Chelmsford. They have a new workshop just been built!

Thanks
Martin
 
OP
OP
C

clegsr

Active Member
Joined
Sep 1, 2002
Messages
251
Location
London SW16
Car
Later
The dealer fixed it finally - luckily the car was still under warranty - I can't remember what the exact problem was but I seem to remember they had to disconnect everything and reload the software- it wasn't a quick job.
 

miro

MB Enthusiast
Joined
Mar 1, 2004
Messages
3,444
Location
Sydney NSW Australia
Car
W203 slightly modified
clegsr said:
I have a 2.0 COMAND System in my W210 which the dealer recently upgraded the software as the system was not reliably remembering whether I had left it on or off.

But when I picked up the car, the multifunction display for the NAVI system was slightly offset to the right as in the pic.

The rest of the multi-function displays are fine and the Navi system works OK - although all the text is also offset to the right on the dash.

any ideas?

The cluster text-centering may be set to the incorrect value. This can only be done via diagnosis.
 

MKG988

New Member
Joined
Nov 1, 2004
Messages
18
Location
Essex
Car
E320 (W210)
Display Problem

So do you think this is something that can be corrected when connected to the diagnostics kit in the dealers?

Is there anyway I can adjust the alinement myself? I did notice that if I cold boot the comand, the display initially comes up in the right place then jumps to the left when it completes.

Thanks for the info, my baby has to go back to the dealer to have the "tooting" steering mod redone, so I'll ask to fix it then.

Martin
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom