comand not showing destination?

Discussion in 'Electronics' started by basalt2003, Apr 8, 2008.

  1. basalt2003

    basalt2003 New Member

    Messages:
    29
    Joined:
    Nov 28, 2007
    Location:
    Chester
    Car:
    C220 CDI Sport Estate 07
    Hi,
    I wonder if anyone who has the latest v9 disc has had any issues with certain roads not showing up in destination entry. I bought what would appear to be a genuine disc with foil seal intact (of ebay- - I know) but when I try to enter Beckett's Lane Chester in it wont show. However it is there on the map!! This a possible dodgy disc maybe?
    Stuart.
     
  2. television

    television Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    12,269
    Joined:
    Oct 5, 2006
    Location:
    Dorset on South Coast
    Car:
    R230 SL500
    If your previous one works OK then the new one must be at fault
     
  3. Rory

    Rory MB Enthusiast

    Messages:
    7,334
    Joined:
    Mar 12, 2005
    Location:
    Cheshire, UK
    Car:
    C270CDi Estate (late 2004 facelift model)
    Apart from lack of full post-code entry this is an extremely frustrating feature of COMAND.

    I have V6.3 DVD and I reckon about half the roads I search for are not in the database, yet of course the road is aways there in the map.

    I've resorted to using MultiMap now to find where I'm going the night before, then using the map function in COMAND to locate the same place, storing it, then recalling from the Nav menu. Ridiculous.

    It's tough to find anything in COMAND's menu if you don't really know where you're going (yet isn't that the idea of it:rolleyes: ). If you look for an address in, say, Reading, then after Reading it will offer you another level, like a district or area, which is often meaningless and not part of the address.
     
    Last edited: Apr 8, 2008
  4. richard

    richard Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    6,224
    Joined:
    Jun 10, 2002
    Location:
    Berkshire, UK
    Car:
    MY04 SL55, MY18 GLC63s
    OK.

    There are some UK entries missing from the V9 disk (including most of the MB dealers rather embarrisnly) - MB acknowledged this in a service note a few days ago, along with stopping supplying V9 in the UK at least.

    The solutions available are :-
    a) Stick with V9 which has better coverage, but a few UK towns missing
    b) MB dealers will actually exchange the disk for a V8 disk. Its mentioned on TIPS and they have a special part number to order V8 in the UK, with a part-exchange price for the old disk. They should know about it. I havent tried this mechanism out to ensure its a free exchange (yet!)

    I downgraded to V8 2 days ago to see what would happened and went to Liverpool via Manchester from Ascot on a quick trip to see the superior football team playing on Sunday.
    - I had 2 cases of V8 not knowing things that I expected it would - i.e didnt know where man city football stadium was, and some other new place I was going - I just never experienced that on V9

    So, my advice is to stick with V9 ... unless you happen to live in one of those areas with missing roads. V9 is far far superior - critically so if you visit Northern Ireland.

    Richard
     
  5. Rory

    Rory MB Enthusiast

    Messages:
    7,334
    Joined:
    Mar 12, 2005
    Location:
    Cheshire, UK
    Car:
    C270CDi Estate (late 2004 facelift model)
    These errors are unforgiveable when the DVDs on their own cost more than most complete stand-alone nav systems.
     
  6. Alfie

    Alfie Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    7,809
    Joined:
    May 5, 2004
    Location:
    Surrey/Cotswolds
    Car:
    W169 A, W205 C, W451 smart
    Agreed. Its a feature/fault of the disk supplier, not the comand unit/Mercedes.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.