Command has lost GPS link

Discussion in 'Electronics' started by Rotar, Jul 26, 2011.

  1. Rotar

    Rotar New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 26, 2011
    Car:
    S Class
    The Command navigation follows the left right truns of the car. BUT it thinks the car is some 50 miles away, at the location it froze.

    I have tried the following with no success;
    1. turn off and on
    2. Reboot
    3. Removed the disk and replaced it again
    4. scatched head, looked confused :wallbash:


    The symptons would tend to suggest (at least to me) that the GPS link is not functioning and is not being reset by any of the above actions.

    Can anyone make any further suggestions?

    All help appreciated....
     
  2. Alfie

    Alfie Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    7,645
    Joined:
    May 5, 2004
    Location:
    Surrey/Cotswolds
    Car:
    W169 A, W205 C, W451 smart
    How many satellites does the system see?
    You need at least 4 for it work properly.
     
  3. OP
    OP
    Rotar

    Rotar New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 26, 2011
    Car:
    S Class
    How do I check?
     
  4. Alfie

    Alfie Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    7,645
    Joined:
    May 5, 2004
    Location:
    Surrey/Cotswolds
    Car:
    W169 A, W205 C, W451 smart
    Exactly what comand do you have in the car? How old is the car etc?
     
  5. OP
    OP
    Rotar

    Rotar New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 26, 2011
    Car:
    S Class
    Its an S320 Diesel. 2005, 05 plate.
     
  6. Alfie

    Alfie Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    7,645
    Joined:
    May 5, 2004
    Location:
    Surrey/Cotswolds
    Car:
    W169 A, W205 C, W451 smart
    Select MAP to get a map display

    On the head unit press one of the buttons at the side of the screen. Then select DISPLAY then MAP and select Current position/location. Press BACK to go back to the map display. At the bottom of the screen you should see a small satellite symbol. Under this is the number of satellites that can be seen. Is it '-' or '0' or something else?
     
  7. OP
    OP
    Rotar

    Rotar New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 26, 2011
    Car:
    S Class
    Its reads 0
     
  8. Alfie

    Alfie Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    7,645
    Joined:
    May 5, 2004
    Location:
    Surrey/Cotswolds
    Car:
    W169 A, W205 C, W451 smart
    Thats your problem.

    Suggest you install a new antenna first off. When installed it will take about 20 minutes to collect up the satellites. After that it should be fine.

    This fixes 90% of these problems.
     
    1 person likes this.
  9. SchwarzesAMG

    SchwarzesAMG Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    121
    Joined:
    May 11, 2009
    Location:
    Greece
    Car:
    CLK W209
    I installed mine yesterday (w209 NTG2) with an original antenna i bought from comandonline about 2 years ago but after 2 days the sats are still 0, next week i am gonna try with a new antenna and i will send you a mail to see what we can do with the original antenna if it is faulty!
     
  10. OP
    OP
    Rotar

    Rotar New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 26, 2011
    Car:
    S Class
    All sorted by Alfie! Great service and he managed to accomodate a last minute reschedule.

    Thanks again Alfie!
     
  11. SchwarzesAMG

    SchwarzesAMG Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    121
    Joined:
    May 11, 2009
    Location:
    Greece
    Car:
    CLK W209
    so what was the issue?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.