Crazy W124 electrical gremlins

Discussion in 'Electronics' started by ms500, Aug 4, 2008.

  1. ms500

    ms500 Banned

    Messages:
    342
    Joined:
    Jun 18, 2008
    I noticed the strangest thing while driving the 300TE the other day:

    Every time I pressed the brake pedal; the fuel, temperature, and oil pressure gauges all dropped down to zero as if the ignition had been swiched off, and the seatbelt reminder light started flashing even though I was wearing my seatbelt at the time.

    As soon as I released my foot off the brake pedal, the gauges all came back to life instantly :crazy: Then when I pressed the pedal again, the same thing happened.

    This happened a few times then went away, and the problem only comes back occasionally. The rest of the car continues to operate normally.

    Could this be a faulty relay or something?
     
  2. grober

    grober MB Club Veteran

    Messages:
    26,485
    Joined:
    Jun 22, 2003
    Location:
    Perth, Scotland
    Car:
    W204 C200CDI Estate
    Sounds as if you have an intermittant direct short to earth in the brake light circuit somewhere which is pulling the voltage to the instruments down- in effect switching them off. Time to have a look at your wiring. Maybe a water leak into one of your rear lamp clusters
     
    Last edited: Aug 4, 2008
  3. Number_Cruncher

    Number_Cruncher Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    987
    Joined:
    Jan 14, 2008
    Location:
    Midlands
    Car:
    1995 E300D
    Check the connections of fuse 5 - in fact give all of your fuses a spin in their holders.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.