Dip and main beam not working

Discussion in 'Electronics' started by area51, Jun 18, 2011.

  1. area51

    area51 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    219
    Joined:
    Nov 10, 2007
    Location:
    Orpington,Kent
    Car:
    A160 Avantgarde
    As per the title.

    Side lights, fog lights[front and rear] are all ok.

    Head light flash on the column switch is also ok.

    Car is W168 A class, any ideas??

    Thanks
     
  2. carat 3.6

    carat 3.6 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,923
    Joined:
    May 11, 2011
    Location:
    Buckinghamshire, yuppie central 1985.
    Car:
    96 e300d, 88 w124 superturbodiesel, 90 bmw E30 v8, + "others"
    Have you checked the fuse's and bulbs?
     
  3. Dave Richardson

    Dave Richardson Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    769
    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    Plymstock Plymouth
    Car:
    C Class 220 Evo CDI and a W176 A class 180 cdi
    Relay ? :dk:

    Dave
     
  4. OP
    OP
    area51

    area51 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    219
    Joined:
    Nov 10, 2007
    Location:
    Orpington,Kent
    Car:
    A160 Avantgarde
    Fuses and bulbs are all ok. I guess there must be a relay or two for the lights, I'll check this further,thanks.

    I was wondering if it may be the switch itself ?
     
  5. OP
    OP
    area51

    area51 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    219
    Joined:
    Nov 10, 2007
    Location:
    Orpington,Kent
    Car:
    A160 Avantgarde
    Update, the A class has no relays for exterior lights, it is all handled by the light switch.

    I ended up fitting a new switch, which has got dip and main beam working again,but..

    The parking lights [which worked ok when I bought the car] stopped working some time ago, I had hoped that the new switch would cure this as well but they still do not work.:wallbash:

    As far as I can tell, if the side lights work then so should the parking lights. I have put a continuity meter across the new switch and have got continuity for sidelights/dip/front fog/rear fog. But no continuity across the switch for left or right parking lights.

    Any ideas, please,as I would like to get my parking lights working again!

    Thanks
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.