E270 cdi Limp Mode Query

Discussion in 'Engine' started by Tompion, Jul 13, 2017.

  1. Tompion

    Tompion New Member

    Messages:
    6
    Joined:
    Mar 5, 2017
    Location:
    Leamington Spa Warwickshire
    Car:
    E270CDi
    Hi. I have a 2003 E270CDI (W211) which has covered 120K miles with full dealer history until 112k. Intermittently it goes into limp mode, usually when cold but not always. When warmed up a stop and ingnition reset does the trick. However after driving on the motorways today it went into limp mode on a hot engine. Boost seems high sometimes before this fault occurs. I have cleaned the MAF but realise it may need replacing. No warning lights on and I have not had the codes read as I am not close to a non franchise expert. Any ideas greatly appreciated.
     
  2. AMGeed

    AMGeed MB Club Veteran

    Messages:
    12,601
    Joined:
    Nov 1, 2008
    Location:
    Bournemouth/Poole Dorset
    Car:
    2014 E63 Biturbo
    ^ Cleaning the MAF isn't usually very effective and a new one cures the problem. Buy OEM and not an eBay cheapie.

    Ideally you want the codes read on Star.
    Is it far to Nuneaton as Jay at Mercland could help?

    Servicing & MOTs
     
    1 person likes this.
  3. OP
    OP
    Tompion

    Tompion New Member

    Messages:
    6
    Joined:
    Mar 5, 2017
    Location:
    Leamington Spa Warwickshire
    Car:
    E270CDi
    Thanks for that. I will get one on order. Nuneaton is 40 minutes away so not far. Thanks again
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.