Engine Squeal

Discussion in 'Engine' started by GMC, Aug 31, 2006.

  1. GMC

    GMC Member

    Messages:
    48
    Joined:
    Aug 10, 2004
    Hi All

    After a bit of advise again regarding my C250TD estate.

    Changed the water pump and auxillary drive belt recently following a snapped impellor and have now noticed a squealing noise coming from the engine with the following symptoms.

    Under normal driving acceleration no noise what so ever, when accelerating hard a squeal develops around 2,500 rpm and runs through to whatever the engine is rev'd to. There is no noticable loss of power and the sqeals has similar sound to a slipping fan belt (but not as loud).

    My main concern is that this may be a problem with the turbo, but may also be assocaited with the new aux' belt (from Euro car parts)

    Anyone got any thoughts or similar experiences

    BR

    GMC
     
  2. Ian C

    Ian C Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    203
    Joined:
    Aug 26, 2004
    Location:
    North West
    Car:
    Various Shiny Mercedes, MGA,Daimler Dart,Lotus 7 SII,Lotus Elite T14,RS200,M1
    Had this once (on an Austin A40, when I was 18) when i fitted the belt too tightly, causing pressure on the pulley spindle.
     
  3. grober

    grober MB Club Veteran

    Messages:
    26,303
    Joined:
    Jun 22, 2003
    Location:
    Perth, Scotland
    Car:
    W204 C200CDI Estate
Tags:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.