Erratic sensors

Discussion in 'Electronics' started by spinaltap, Nov 7, 2019.

  1. spinaltap

    spinaltap Active Member

    Messages:
    280
    Joined:
    Dec 31, 2008
    Location:
    Chocolate-Central
    Car:
    A180 Avantgarde (2009) A180 Avantgarde (2012)
    I own a routinely serviced 2012 W169...

    Yesterday, when regularly applying the usual force to apply breaking to full stop, four of the central dashboard LED’s turned Red (rather than their usual Amber) together with an constant audible warning. Once I took my foot off the brake and then applied the accelerator the sensor/warning stopped. No obstacles were in front of the car, and subsequent checks of the front sensors showed that they were clear of any debris. This issue did not occur when applying the brakes to slow down the car: the issue only occurred on applying the final full stop. The car is always parked in my Garage overnight.

    Today, I experienced the same issue. Once I had completed my shopping trip, I resolved to visit my local Mercedes workshop to discover what the likely problem might be. However, once I had completed my shopping, and started my journey to the Mercedes workshop, the issue had disappeared!

    Even so, on explaining the issue with the Mercedes technicians, they couldn’t offer any explanation for the problem I had been experiencing.

    Suggestions welcomed.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.