ETS light and brake pulse

Discussion in 'Wheels, Tyres, Brakes & Suspension' started by tflda29, Sep 3, 2010.

  1. tflda29

    tflda29 New Member

    Messages:
    26
    Joined:
    Aug 16, 2010
    Location:
    Oldmeldrum, Aberdeenshire
    Car:
    ML270 CDi 2002
    Hello all,

    I have a problem with my 2002 ML270. When driving normally and very intermitantly the ETS warning triangle comes on and a kind of pulsing can be felt through the brake pedal whist gently braking.

    Some times this happens when not even touching the pedal for a second and then it seems fine. Anyone know what this may be......


    thanks Trevor
     
  2. OP
    OP
    tflda29

    tflda29 New Member

    Messages:
    26
    Joined:
    Aug 16, 2010
    Location:
    Oldmeldrum, Aberdeenshire
    Car:
    ML270 CDi 2002
    Hi there no one have any thoughts on this?
     
  3. GordonTarling

    GordonTarling MB Enthusiast

    Messages:
    1,678
    Joined:
    Jun 29, 2004
    Location:
    Grantham
    Car:
    2007 E63 AMG V8 Estate
    Maybe a faulty wheel sensor or a bad connection to one?
     
  4. OP
    OP
    tflda29

    tflda29 New Member

    Messages:
    26
    Joined:
    Aug 16, 2010
    Location:
    Oldmeldrum, Aberdeenshire
    Car:
    ML270 CDi 2002
    Hi thanks for reply....i tested all the wheelsenors and they all read 1.07kohms. I then tried to take them out to clean but one snapped off as i was doing it so will have to get a replacement....got another one out no problem but the other two are stuck and don't wantto break thm as well
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.