Fault Messages & Electrical Gremlins

Discussion in 'Electronics' started by Ben, Dec 2, 2008.

  1. Ben

    Ben New Member

    Messages:
    25
    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    Sussex
    Car:
    clk500
    Various faults are being reported by my car (CLK 500 W209) A few of these faults are real, some are intermittent, others where there doesn’t seem to be a problem, for example
    ·[FONT=&quot] [/FONT]Real faults – rear number plate light not working – which it isn’t – but at least simple to fix
    ·[FONT=&quot] [/FONT]Intermittent faults – yesterday the left hand dipped beam bulb and turn signal in right hand door mirror reported as not working (which they weren’t) but today both of these lights are working again
    ·[FONT=&quot] [/FONT]Non-existent faults - for a few days now I am getting from time to time ‘light sensor failed’ and ‘distronic not working’ reported – both of which seem to be working properly
    Any advice / suggestions as to what might be causing this and how to fix it gratefully received
     
  2. BlackC55

    BlackC55 Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    18,727
    Joined:
    Feb 8, 2007
    Location:
    Horndean, Portsmouth, Hampshire, Southsea
    Car:
    C43 AMG with a 55 engine and supercharger, E55 AMG, S500, etc
    It sounds like you have some loose connection on the lights. The mirror indicator loom is a favereourite to break up causing int indicators.

    The light sensor and distronic fault will need to be plugged into a star to see whats up.
     
  3. OP
    OP
    Ben

    Ben New Member

    Messages:
    25
    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    Sussex
    Car:
    clk500
    Looks like a trip to the stealers then!
     
  4. OP
    OP
    Ben

    Ben New Member

    Messages:
    25
    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    Sussex
    Car:
    clk500
    Quick follow up on this

    The battery in my car failed so bought & fitted a replacement battery - and things seemed to have settled down i.e. car not reporting the ‘light sensor failed’ and ‘distronic not working’ messages anymore - everything working fine!
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.