Instrument Cluster display issue

Discussion in 'Electronics' started by Paddcomp, Dec 30, 2014.

  1. Paddcomp

    Paddcomp Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    516
    Joined:
    Oct 13, 2007
    Location:
    Preston
    Car:
    E320CDI Avantgarde Estate S211
    On my S211 2006 the central display backlight disappeared yesterday, only to reappear on the next switch on. A few days ago the cluster clock time was out of sync with the COMAND time, which sync'd when I changed the time.

    Is this an emerging fault or is it telling me something else, the battery is sounding tired when starting with the cold and only short journeys. I would have expected the usual convenience functions disabled with a low battery?

    Any ideas?
     
  2. BlackC55

    BlackC55 Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    18,727
    Joined:
    Feb 8, 2007
    Location:
    Horndean, Portsmouth, Hampshire, Southsea
    Car:
    C43 AMG with a 55 engine and supercharger, E55 AMG, S500, etc
    It could be the processor in the cluster failing. All repairable. I would wait until it fails completely and get www.cartronix.co.uk to fix it.
     
    1 person likes this.
  3. OP
    OP
    Paddcomp

    Paddcomp Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    516
    Joined:
    Oct 13, 2007
    Location:
    Preston
    Car:
    E320CDI Avantgarde Estate S211
    I've seen some YouTube videos of cluster removal, but nothing that matches my 2006 S211.
    Which removal tools will I need, when the time comes, hooks or flat blades and where do they insert?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.