New to Mercedes

Page may contain affiliate links. Please see terms for details.

AtYourHome228

New Member
Joined
May 31, 2023
Messages
17
Location
North west
Car
Mercedes benz e 350 cdi
Hello, just bought
Mercedes-Benz E Class
3.0 E350 CDI V6 BlueEfficiency Sport G-Tronic Euro 5 4dr
2009
And it came up with these faults , any help welcome . From things that actually not working are
1. Wipers ( but if I slam the bonnet then it goes back to position )
2. ESP sometimes off sometimes on
Any help would be appreciated
If anyone can have a look through faults , if there’s anything serious
 

Attachments

  • IMG_0387.jpeg
    IMG_0387.jpeg
    1.6 MB · Views: 7
  • IMG_0388.jpeg
    IMG_0388.jpeg
    1.7 MB · Views: 7
  • IMG_0389.jpeg
    IMG_0389.jpeg
    1.6 MB · Views: 4
  • IMG_0390.jpeg
    IMG_0390.jpeg
    1.6 MB · Views: 3
  • IMG_0391.jpeg
    IMG_0391.jpeg
    1.5 MB · Views: 7
Welcome to the forum.

I suspect many of those faults are due to low voltage on the battery.
Also, some could be historic and not current faults.
Try clearing the codes, then go for a drive and see what reappears.
Also check the battery for a full charge. Should be over 12.4v before starting.
68151.jpg
 
Welcome to the forum.

I suspect many of those faults are due to low voltage on the battery.
Also, some could be historic and not current faults.
Try clearing the codes, then go for a drive and see what reappears.
Also check the battery for a full charge. Should be over 12.4v before starting.
View attachment 141605
Anyone know decent Merc garage north west , preferably around m65 motorway ? How often should I change gearbox oil ? 7 g tronic
 
^ Sorry, a long way from my location.
Hopefully someone nearby can recommend a specialist.
 
This reading position 1 key , and after around 18 hours parked is this ok ?
 

Attachments

  • IMG_0461.jpeg
    IMG_0461.jpeg
    1.2 MB · Views: 4
Welcome to the forum.

I suspect many of those faults are due to low voltage on the battery.
Also, some could be historic and not current faults.
Try clearing the codes, then go for a drive and see what reappears.
Also check the battery for a full charge. Should be over 12.4v before starting.
View attachment 141605
This reading position 1 key , and after around 18 hours parked is this ok ?
 

Attachments

  • IMG_0461.jpeg
    IMG_0461.jpeg
    1.2 MB · Views: 3
Hi and welcome,

1. iirc, the wipers do not work with the bonnet open, so that fault may be down to a faulty, sticky bonnet open switch..
Just quick update problems solved after replacing front Sam J and K units
All faults gone
 
Welcome to the forum.

I suspect many of those faults are due to low voltage on the battery.
Also, some could be historic and not current faults.
Try clearing the codes, then go for a drive and see what reappears.
Also check the battery for a full charge. Should be over 12.4v before starting.
View attachment 141605
Just quick update problems solved after replacing front Sam J and K units
All faults gone
Welcome to the forum.

I suspect many of those faults are due to low voltage on the battery.
Also, some could be historic and not current faults.
Try clearing the codes, then go for a drive and see what reappears.
Also check the battery for a full charge. Should be over 12.4v before starting.
View attachment 141605
Just quick update problems solved after replacing front Sam J and K units
All faults gone
 

Users who are viewing this thread

Back
Top Bottom