Nothing Happens When I Turn Ignition Key...

Discussion in 'Electronics' started by Paul Day, Apr 10, 2014.

  1. Paul Day

    Paul Day New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    May 26, 2012
    Location:
    Lincolnshire
    Car:
    2001 CLK200
    Hi,
    Ive not used my 2001 CLK for 6 months or so, it's been on trickle charge to keep battery topped up. Went to start it and battery was flat, so put in boost charge. Now when I get in and put fob in ignition it makes usual sounds, panel warning lights come on, but on turning fob to start there's just a click. Anyone have any ideas? Any advice welcome, it@s booked in for MOT tomorrow at 8.30!!
     
  2. Dieselman

    Dieselman Banned

    Messages:
    34,206
    Joined:
    Jul 13, 2003
    Car:
    Peugeot 403 Convertible
    Give the starter motor a clout then try again.
    The click is the starter relay, so electronically the system is working.
     
  3. Palfrem

    Palfrem Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,933
    Joined:
    Aug 11, 2005
    Location:
    Solihull, near Birmingham
    Car:
    W124 E36 AMG, G 300 GEL his, SLK 200 hers
    Have we transported back to the 1970's?

    That was exactly the cure we did on Minis back then. It usually worked.
     
  4. E270 Owner

    E270 Owner Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,672
    Joined:
    Dec 23, 2012
    Location:
    S E London
    Car:
    Anything I get my hands on.
    Starters are still the same in principal today as they were back then.

    Just the price is a lot different.
     
  5. OP
    OP
    Paul Day

    Paul Day New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    May 26, 2012
    Location:
    Lincolnshire
    Car:
    2001 CLK200
    Thanks, but still not turning over.
     
  6. John Jones Jr

    John Jones Jr Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    4,621
    Joined:
    Mar 23, 2013
    Location:
    London & Dublin
    Car:
    Mazda MX5 10AE, W201 2.5-16, W202 230K Sport man, Honda Accord & Suzuki 'Ricer'.
    Sounds like a duff battery. Had similar symptoms, new battery fitted all o.k..
     
    Last edited: Apr 10, 2014
  7. grober

    grober MB Club Veteran

    Messages:
    24,123
    Joined:
    Jun 22, 2003
    Location:
    Perth, Scotland
    Car:
    W204 C200CDI Estate
    New battery probably required. Batteries that have sat around in a flat condition for long get their plates sulphated and often won't recharge.
     
  8. OP
    OP
    Paul Day

    Paul Day New Member

    Messages:
    5
    Joined:
    May 26, 2012
    Location:
    Lincolnshire
    Car:
    2001 CLK200
    thanks everyone for help, new battery fitted and all ok. and made it for MOT this morning... here comes more expense!
     
    1 person likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.