Phone to Command Initialising Question

Discussion in 'Electronics' started by Hammerhead, Sep 23, 2005.

  1. Hammerhead

    Hammerhead Active Member

    Messages:
    70
    Joined:
    Aug 29, 2005
    Location:
    Constant Variable
    Car:
    Boxster S
    Hi all,

    I've got a 6310i to use with my Command system in my CLK W209. Put the phone in the cradle last night and got the "Initialising phone. Please wait" message on the screen which was there some 20 mins later... How long does Command need to initialise the phone??

    Cheers,

    Steve
     
  2. miro

    miro Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,444
    Joined:
    Mar 1, 2004
    Location:
    Sydney NSW Australia
    Car:
    W203 slightly modified
    10 seconds.

    Did you just get this phone or is it an existing setup which no longer responds correctly. Either way you can check the software by pressing *#0000# and make sure the version is greater than or equal 5.2. I dont recall the exact version cut-off for compatible and incompatible phones.
     
  3. OP
    OP
    Hammerhead

    Hammerhead Active Member

    Messages:
    70
    Joined:
    Aug 29, 2005
    Location:
    Constant Variable
    Car:
    Boxster S
    Yup, I only got the phone a couple of days ago. I'll check the version number shortly and see what's to do.

    Cheers,

    Steve
     
  4. OP
    OP
    Hammerhead

    Hammerhead Active Member

    Messages:
    70
    Joined:
    Aug 29, 2005
    Location:
    Constant Variable
    Car:
    Boxster S
    Just checked - it's V5.01

    Is there anyway I can update the phone software?

    Thanks again,

    Steve
     
  5. smartbrabus

    smartbrabus Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    556
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    M3 Corridor
    Car:
    Honda Integra Type-R (DC2)
  6. smartbrabus

    smartbrabus Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    556
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    M3 Corridor
    Car:
    Honda Integra Type-R (DC2)
    BTW, latest version is 7.00
     
  7. OP
    OP
    Hammerhead

    Hammerhead Active Member

    Messages:
    70
    Joined:
    Aug 29, 2005
    Location:
    Constant Variable
    Car:
    Boxster S
    Problem found - the phone I'd bought was not as described :devil: Turns out it has 6310 internals but labelled up and fitted into a 6310i case.... The first and last time I buy anything off e-bay! Off back to the seller for a full refund me thinks!

    Thanks for your help Smartbrabus & Miro.

    Steve
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.