R129 500SL idle control valve issue / problem

Makdissy

Active Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
82
Location
Staffordshire
Car
Mercedes 320ce
Morning guys, I have a little problem with my 500SL 1992
When I start the car from cold it starts fine with around 800/900 rpm and as the car gets warmer the rpm start to go up and settle around 1200 rpm ( ain’t this suppose to be the other way around ) !!
Took the ICV off and gave it a good clean with a carb cleaner, not much luck there even though it did idle better for a few days and then back to square one 😕
Just bought one on eBay and it’s doing the exact same thing
They are expensive from the dealership, so before I spend £600 on a new one is there anything I need to check or investigate before I waste my money if the problem isn’t the idle value !
Anyone had a similar problem before
All thoughts and tips are welcome
Thanks in advance
 

d w124

Hardcore MB Enthusiast
Joined
Dec 30, 2008
Messages
12,476
Location
london
Car
w124 3.6AMG styling E320 S124 Lorinser styling
It isn't a pink car by any chance,is it 😅
 

alabbasi

MB Enthusiast
Joined
Feb 18, 2008
Messages
2,329
Is 1992 CIS or EFI? AFAIK, these cars had issues with biodegrable wiring harnesses from around 1992-1995 that caused all kinds of running issues. You might want to peel back the wrap and see what the wires look like.
 

grober

MB Master
Joined
Jun 22, 2003
Messages
30,683
Location
Perth, Scotland
Car
W204 ESTATE

getImage.php

throttle linkage?
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top Bottom