Rear wash wiper on w124 estate

Discussion in 'Bodywork' started by michaelk3289, Sep 11, 2011.

  1. michaelk3289

    michaelk3289 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    983
    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    London
    Car:
    1999 W210 E240 Avantgarde
    hi everyone

    has anyone every heard of the rear wiper not clearing all of the window in its curve

    the car had been left for several weeks, when i got back into it i tried to clear the rear screen only to find that the middle secton of its curve, if you imagine a clock on the rear window, it stops clearing and seems to leave the screen at about 11am and and doesnt clear again until about 2pm

    any ideas

    thanks

    Michael
     
  2. Pontoneer

    Pontoneer MB Club Veteran

    Messages:
    12,853
    Joined:
    Aug 19, 2002
    Location:
    Ayrshire
    Car:
    '93 190E 2.3LE W201 ; '93 300SL-24 R129
    I think you will find the 'elbow' of the wiper arm is seized and needs lubrication . The arm is pushed 'out' slightly at the zenith of its arc and is not springing back in against the glass lower down .

    The rear screen is not flat so the arm does need to spring in and out .
     
    1 person likes this.
  3. SilverSaloon

    SilverSaloon MB Club Veteran

    Messages:
    7,759
    Joined:
    Mar 16, 2004
    Car:
    1994 W124 E300D Estate, 1985 R107 280SL
    it may also be a little bit bent. mine was (if someone leans on the wiper it will bend it flat too much). careful re-bend may fix it
     
    2 people like this.
  4. OP
    OP
    michaelk3289

    michaelk3289 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    983
    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    London
    Car:
    1999 W210 E240 Avantgarde
    i have sprayed some wd40 on the blade and the arm, seems to have worked, only a small area at the very tip of the blade and top of screen around 12 oclock position doesnt clear maybe will improve with use

    thanks for info all
     
  5. OP
    OP
    michaelk3289

    michaelk3289 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    983
    Joined:
    Jan 13, 2011
    Location:
    London
    Car:
    1999 W210 E240 Avantgarde
    after several days or rain and a little use the rear wash wiper is back to fully working, good old wd40

    thanks for the tips
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.