S280 W140 Bleeps!

amolak

Active Member
Joined
Mar 22, 2003
Messages
275
Car
B200Turbo & V350
Hi,
When I take the key out the ignition, after 5 sec, I hear 3 audible double bleeps. Is this normal?

When I unlock the car the instrument panel of the mileage display illuminates.
It also stays illuminated for about 30 seconds after I have locked the car, is this both normal?

The car has been serviced recently and the service ASSYT indicator has been reset.
However the above items occurred before and after the service.

Also lastly I believe there is a way to check the amount of miles left before the next service. How can you do this?


Pls help

Many thanks In advance

Amo
1998 (R) S280 W140 UK
 

GrahamC230K

MB Enthusiast
Joined
Jul 14, 2002
Messages
9,755
Car
Audi A3 & S4 quattro
Originally posted by amolak

When I unlock the car the instrument panel of the mileage display illuminates.
It also stays illuminated for about 30 seconds after I have locked the car, is this both normal?


Yes, normal, don't get any beeps in my C-Class though.


To see remaining mileage to service, try presing the trip counter reset 0 button twice quickly, with the ignition on.
 

Shude

Hardcore MB Enthusiast
Joined
Jun 1, 2002
Messages
13,882
Location
Cheshire
Car
CLK55 AMG
Originally posted by amolak
When I take the key out the ignition, after 5 sec, I hear 3 audible double bleeps. Is this normal?
Do you have a Sony headunit? I used to have one and when it turns off it beeps 3 times to remind you to take the facia off.
 
OP
OP
A

amolak

Active Member
Joined
Mar 22, 2003
Messages
275
Car
B200Turbo & V350
Thanks!, that's it, I've got a sony CD player.

Amo
 

Shude

Hardcore MB Enthusiast
Joined
Jun 1, 2002
Messages
13,882
Location
Cheshire
Car
CLK55 AMG
Originally posted by amolak
Thanks!, that's it, I've got a sony CD player.
Try taking the facia off before taking the key out to see if you still get the beeping, then you will know for definite.
 

GregE240

Active Member
Joined
Dec 30, 2002
Messages
952
Location
Northamptonshire, UK
Car
1990 500SL
Shude, it still bleeps regardless.

Its a bit of "nagware" built into Sony head units to remind you to take the front off. Remove front, switch off - no bleeps.

Greg
 
OP
OP
A

amolak

Active Member
Joined
Mar 22, 2003
Messages
275
Car
B200Turbo & V350
Tried it with face off, no beeps!

THanks guy's!

Amolak
 

BaldGuy

MB Enthusiast
Joined
Jun 1, 2002
Messages
4,321
Location
Berkshire & London
Car
Porsche + BMW + Mercedes
You can disable this if you want to...let me find my manual...

What model Sony is it???
 
OP
OP
A

amolak

Active Member
Joined
Mar 22, 2003
Messages
275
Car
B200Turbo & V350
IT's a CDX -560rds
I've ordered a manual from Sony.
But don't worry as I'm happy with the bleeps!

thanks

Amolak
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom