S320 transmission/ power

Discussion in 'Engine' started by Chas, Dec 26, 2012.

  1. Chas

    Chas Active Member

    Messages:
    770
    Joined:
    Apr 13, 2005
    Location:
    Scotland
    Car:
    Mercedes GLE 250D 4Matic Sport
    I took my S320 (2001) out for a run yesterday ( not used a lot) and this morning, exactly the same problem occured on both occasions.

    Driving around 30/40 mph through the village for 5 mins, enter dual carriageway increase speed up to 55/60 mph, revs shoot up to 5000/6000 , car feels like its in neutral -no increase in speed, brake to pull over, as speed decreases back to around 40 mph revs back to normal and transmission back to normal. It has a full MB service history ( April 2012 the latest ) 92k on the clock.
    No errors flashing up, could it be a gearbox or sensor problem?

    Many thanks:D
     
  2. MR-AUTOMATIC

    MR-AUTOMATIC Member

    Messages:
    59
    Joined:
    Jun 17, 2012
    Location:
    West Lothian
    Car:
    Mercedes c220 cdi sport
    sounds as if the transmission is slipping i see you are in scotland take the car to Mackie automatic transmissions glasgow they will check it for you & let you know what is wrong they will check it for free just ask for Alan they open on the 3rd Jan hope this helps
     
    2 people like this.
  3. jpwilliams

    jpwilliams Active Member

    Messages:
    975
    Joined:
    Dec 23, 2006
    Location:
    Wirral /Axarqia,Spain
    Car:
    W210 DIESEL AUTO EST,LEXUS GS 450h

    Wow, I`d be thrilled to receive a response like this one.Congratulations Mr Automatic !

    Happy motoring indeed.
     
  4. Dieselman

    Dieselman Banned

    Messages:
    34,206
    Joined:
    Jul 13, 2003
    Car:
    Peugeot 403 Convertible
    Check the engine mounts as they could be u/s allowing the gear selector to pull the gearbox into Neutral under power.
     
    1 person likes this.
  5. OP
    OP
    Chas

    Chas Active Member

    Messages:
    770
    Joined:
    Apr 13, 2005
    Location:
    Scotland
    Car:
    Mercedes GLE 250D 4Matic Sport
    Many thanks and a Happy New Year to you sir...
     
  6. OP
    OP
    Chas

    Chas Active Member

    Messages:
    770
    Joined:
    Apr 13, 2005
    Location:
    Scotland
    Car:
    Mercedes GLE 250D 4Matic Sport
    Will have look at the TCM ( TRANSMISSION CONTROL MODULE) also, as they can have problems with fluid ingress from the gearbox, I assume its in one of the front fuse boxes?
     
  7. MR-AUTOMATIC

    MR-AUTOMATIC Member

    Messages:
    59
    Joined:
    Jun 17, 2012
    Location:
    West Lothian
    Car:
    Mercedes c220 cdi sport
    Only happy to help all Mercedes Benz owners
     
    1 person likes this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.