SLK230: All mouth and no trousers

Discussion in 'Engine' started by simonl, Apr 12, 2005.

  1. simonl

    simonl Active Member

    Messages:
    552
    Joined:
    Mar 25, 2003
    Location:
    Edinburgh
    Car:
    SLK230
    Hi all,

    I don't know if it's me but lately, when i kick down at anything above say 40/50, my car seems to go thru the motions of trying to accelerate but then not actually doing a very good job of it. Drops down a gear, high revs, but not much acceleration.

    I've just had a new air filter fitted. It was B-serviced a couple of months ago.

    Any advice/opinions appreciated.

    Cheers,
    simon
     
  2. Mambo

    Mambo MB Enthusiast

    Messages:
    1,614
    Joined:
    Apr 12, 2004
    Location:
    Manchester/London
    Car:
    BMW 535d Sport, Mini Cooper Convertible
    Dare I say MAF?
     
  3. OP
    OP
    simonl

    simonl Active Member

    Messages:
    552
    Joined:
    Mar 25, 2003
    Location:
    Edinburgh
    Car:
    SLK230
    cheers for your reply. i'll follow it up with the mechanic. si
     
  4. Steve_Perry

    Steve_Perry MB Enthusiast

    Messages:
    3,241
    Joined:
    Jun 3, 2002
    Location:
    Wales, U.K.
    Car:
    CLS350CDI Grand Edition
    I would agree.

    S.
     
  5. Will

    Will Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    11,319
    Joined:
    Jan 21, 2003
    Location:
    Surrey
    Car:
    GL63 AMG / 190E 2.5-16 / Porsche 911
    This would also arouse suspicion to me. Possible that disturbed dust/debris has found its way towards your MAF/MAS folowing the filter renewal?

    Good luck getting it fixed :)

    Will
     
  6. jaymanek

    jaymanek Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    16,412
    Joined:
    Nov 29, 2002
    Location:
    Nuneaton Warwickshire
    Car:
    Lots of Mercedes!
    I would try and clean the MAF first rather than paying the £250 to replace it...
     
  7. Brett

    Brett Active Member

    Messages:
    781
    Joined:
    Feb 6, 2005
    Location:
    Fife, Scotland
    Car:
    XC90
    Si,

    You don't work at the Alba Campus by any chance do you? If not, your car has a twin...

    Brett
     
  8. OP
    OP
    simonl

    simonl Active Member

    Messages:
    552
    Joined:
    Mar 25, 2003
    Location:
    Edinburgh
    Car:
    SLK230
    omg small world. yip. that's me. i work for cadence. who do you work for? which building are you in?

    EDIT: ok, just read your car list. i saw your green black s-class pull into the car park yesterday. (v nice btw) do you work upstairs?

    si
     
    Last edited: Apr 13, 2005
  9. Brett

    Brett Active Member

    Messages:
    781
    Joined:
    Feb 6, 2005
    Location:
    Fife, Scotland
    Car:
    XC90
    Sorry been away - yep that's me. I am upstairs indeed. I'll say hello next time I'm in the office if your car is about.
     
  10. OP
    OP
    simonl

    simonl Active Member

    Messages:
    552
    Joined:
    Mar 25, 2003
    Location:
    Edinburgh
    Car:
    SLK230
    car went in the garage yesterday. there were a few faults that got reset and it's running as it should this morning. the likely offending part is the camshaft position sensor. but at £75 for the part i'll see how i get on first.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.