SRS light on, seat belt presenter not working, some advice please!

Discussion in 'Electronics' started by mikey1984, May 16, 2017.

  1. mikey1984

    mikey1984 New Member

    Messages:
    14
    Joined:
    Aug 10, 2016
    Car:
    CLK220 CDi W209
    Hi, some advice please folks, my seat belt presenter on the drivers side has stopped working, it puts the SRS warning on, but when I get moving it goes out but the seat belt not fastened warning flickers on and off, any ideas?
     
  2. Trickythemerc

    Trickythemerc Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    924
    Joined:
    Feb 1, 2015
    Location:
    South Manchester
    Car:
    CLK 220 CDI Sport 2009
    I would start with checking the wiring under the seat, look for any loose or corroded connections. Does the passenger side work as it should ? Not sure which SAM controls the seat belt butlers, may even be the DCM.
     
  3. OP
    OP
    mikey1984

    mikey1984 New Member

    Messages:
    14
    Joined:
    Aug 10, 2016
    Car:
    CLK220 CDi W209
    Hi yes the passenger side works as it should, the fault is intermittent, it worked fine earlier today but I moved the seat forward to collect something from the back seat and it started then so a loose connection under the seat makes sense, I'll have a look and post back, thanks for your response
     
  4. PobodY

    PobodY Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,497
    Joined:
    Aug 23, 2016
    Location:
    Stoke-on-Trent
    Car:
    CLK350 Sport, Nissan GTiR
    Absolutely start with the connections under the seat. - Mine does this too; particularly when the passenger seat has been pulled forward (otherwise if you don't disturb it, it tends to behave).

    Just don't fiddle with the connections with the ignition on; I'm sure I read that will generate a more serious code that's not easy to delete.
     
  5. OP
    OP
    mikey1984

    mikey1984 New Member

    Messages:
    14
    Joined:
    Aug 10, 2016
    Car:
    CLK220 CDi W209
    Thanks for the tip, it's been intermittent for a week or so now, seems when I first get in the car in the morning it doesn't do it, but if I stop and restart it plays up, I'll have a look over the next couple of days and post back
     
  6. PobodY

    PobodY Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    2,497
    Joined:
    Aug 23, 2016
    Location:
    Stoke-on-Trent
    Car:
    CLK350 Sport, Nissan GTiR
    It's annoying, but less worrying when you know what the fault is.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.