Strange Lighting Issue....

Webbo15

New Member
Joined
Jan 18, 2021
Messages
29
Location
South Yorks
Car
C180 Kompressor (W204)
I have an odd issue with the side lights on my W204. Last night I noticed the offside rear light was switching on and off at random with everything off and the car locked. I can only see the rears from the house but this morning a neighbour told me the front offfside was also on.

I checked today and all the switches operated normally but battery voltage was down to 11.9. The car started without problem and is running absolutely as normal.

Has anyone else had this problem or does anyone have any idea what may cause this type of problem?

I don't have a wiring diagram so don't really know where to look.
 

daveenty

MB Enthusiast
SUPPORTER
Joined
May 12, 2007
Messages
3,732
Location
NW UK
Car
Scoop
Also worth a check that the main light switch is set to "Auto" and nowhere else as parking lights could be applied from here also.
 
OP
OP
W

Webbo15

New Member
Joined
Jan 18, 2021
Messages
29
Location
South Yorks
Car
C180 Kompressor (W204)
RPP999 - the indicator switch was not down so not that.

daveenty - main lighting switch was in the off position where I always leave it.

thanks both for suggestions.
 

tonysmb

Active Member
Joined
Oct 11, 2011
Messages
764
Location
South
Car
MB
Check the connections on the rear light unit, including any earths. There were numerous reported issues years ago with W204 rear light units (resulting in the lights going haywire) many of which were replaced. I can't recall the detail but the earth wire/connectors burning out rings a bell. If you search online you should find more.
 
OP
OP
W

Webbo15

New Member
Joined
Jan 18, 2021
Messages
29
Location
South Yorks
Car
C180 Kompressor (W204)
Thanks tonysmb, I will give that a try tomorrow.
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom