W176 A Class Rear LED lamp fail

Discussion in 'Electronics' started by Jay2512, Feb 24, 2015.

  1. Jay2512

    Jay2512 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    414
    Joined:
    Feb 18, 2013
    Location:
    Walsall
    Car:
    X253 - GLC 250d AMG Line Premium Plus
    Guys,

    Quick note, i followed the wife leaving the house today in her 64 reg A180 that is fitted with the bi xenon an rear led lights. Notice that when she was applying the brake a section of the passenger side brake light was out.

    On further inspection tonight i can see a section of 5 leds fail to light up when applying the brake.

    No warning lights on the dash so maybe something to be aware of.

    Car is booked in for Monday next week to either have a whole new light cluster or the internals as i believe the individual leds are non serviceable.

    Will update you when complete.
     
  2. Giantvanman

    Giantvanman Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,826
    Joined:
    Dec 7, 2013
    Location:
    Essex
    Car:
    FFRR 4.4 TDV8 Autobiography
    It is not an uncommon fault. Our local dealer certainly wasn't surprised and just ordered a replacement unit (the whole light cluster) on the spot.
     
  3. OP
    OP
    Jay2512

    Jay2512 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    414
    Joined:
    Feb 18, 2013
    Location:
    Walsall
    Car:
    X253 - GLC 250d AMG Line Premium Plus
    Thanks for letting me know. Sure the dealer will follow suit.
     
  4. OP
    OP
    Jay2512

    Jay2512 Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    414
    Joined:
    Feb 18, 2013
    Location:
    Walsall
    Car:
    X253 - GLC 250d AMG Line Premium Plus
    So new rear lamp fitted. In the dealer long enough to enjoy a cappuccino.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.