W203 key or ignition problem

Discussion in 'Electronics' started by EricManchester, Aug 1, 2014.

  1. EricManchester

    EricManchester New Member

    Messages:
    9
    Joined:
    Mar 19, 2014
    Car:
    C200
    My 2005 W203 recently developed a start-up issue, but I am not sure what's the exact problem.

    Normally, when I insert the key and turn to position 2, the dash panel should instantly light up.

    However, sometimes the dash panel doesn't light up at all; or it delays for a few seconds before lighting up; or it does light up first but then dim for a couple seconds, before the lights come back again.

    In any of these occasions, if I go ahead to start the car, the engine will start straight away but cut off within 1 minutes.

    However, in the same situation; if I remove the key and insert again without seeing above symptoms at position 2, the car is fine.

    Anyone could suggest what the likely problem is? Cheers.
     
  2. DSM10000

    DSM10000 MB Club Veteran

    Messages:
    6,021
    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    Near Salisbury
    Car:
    E32O CDi Sport, MX5 1.8 Sport, RR 4.2 SC
    You really need a Star diagnosis, do you have a good MB independent nearby?
     
  3. OP
    OP
    EricManchester

    EricManchester New Member

    Messages:
    9
    Joined:
    Mar 19, 2014
    Car:
    C200
    Thanks for your reply.

    Yes I did a Star diagnosis in my local garage but been told that there was no code for it.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.