w211 e55 amy low bhp dyno results

Discussion in 'AMG Lounge' started by jamiet1986, May 30, 2017.

  1. jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    I recently had a cat delete and c63 back boxes fitted to my car i also run a 172mm crank pulley with belt wrap kit and eurocharged map. My dyno results came back as 455bhp at the engine this can't be right can it?
     
  2. Cyclone1

    Cyclone1 MB Enthusiast

    Messages:
    1,968
    Joined:
    Jun 6, 2009
    Location:
    Nottingham
    Car:
    W218 CLS63 AMG
    Can you post the dyno graph please?

    Most likely culprit is a failing IC pump.
     
  3. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    here is the dyno chart i had to attach as a screen shot as was to big a file
     

    Attached Files:

  4. ricky s

    ricky s MB Enthusiast

    Messages:
    1,463
    Joined:
    Feb 26, 2008
    Location:
    East Sussex
    Car:
    W211 E55 & SLK r172 55
    My own Q; would be where was the dyno run taken? further from your post info, you really do not need that BWK, no benefit with your current mods, have it taken off, till you move on mate.

    My car is highly modded, has the BWK, the most PIA thing fitted, when it breaks again and I have no parts, it's history.
     
  5. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    Was by msl's essex branch prestige performance.

    I've had no problems with the belt wrap kit and i noticed a lot less dust from the supercharger belt since i fitted it. Its been on over two years.
     
    Last edited: May 30, 2017
  6. whitenemesis

    whitenemesis MB Club Veteran

    Messages:
    16,527
    Joined:
    May 7, 2007
    Car:
    Lexus RC300h F-Sport 2019
    Power going up with each test would suggest no heat soak?
     
  7. John

    John Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    12,179
    Joined:
    Mar 3, 2011
    Location:
    Daan Saaf
    Car:
    I wish.
    Even with a fubar'd IC pump, mine still chucked out more and then reverted to standard.
     
  8. Cyclone1

    Cyclone1 MB Enthusiast

    Messages:
    1,968
    Joined:
    Jun 6, 2009
    Location:
    Nottingham
    Car:
    W218 CLS63 AMG
    What did they say at Prestige? Did they check the IAT's during the run?
     
  9. John

    John Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    12,179
    Joined:
    Mar 3, 2011
    Location:
    Daan Saaf
    Car:
    I wish.
    Deleted.
     
    Last edited: May 30, 2017
  10. Cyclone1

    Cyclone1 MB Enthusiast

    Messages:
    1,968
    Joined:
    Jun 6, 2009
    Location:
    Nottingham
    Car:
    W218 CLS63 AMG
    Yes agreed, hence why wanting to see the graph. Something's not right though and would say it's down to how it's been dyno'd, however this place will have done many 55's before. A 172mm crank pulley should be good for 550bhp with a remap.
     
  11. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    my only other thought would be that the supercharger clutch is gone? The car was to the petrol station before the runs and it was a warm day. I've ordered a new IC pump see if it helps but I'm not sure.

    Ive noticed less chirping from the supercharger but it still pulls pretty hard I've ran with no SC belt before but it doesn't feel the same as that
     
  12. whitenemesis

    whitenemesis MB Club Veteran

    Messages:
    16,527
    Joined:
    May 7, 2007
    Car:
    Lexus RC300h F-Sport 2019
    Are there no pre-mod dyno results?
     
  13. John

    John Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    12,179
    Joined:
    Mar 3, 2011
    Location:
    Daan Saaf
    Car:
    I wish.
    I thought about the charger not working but 700nm of torque is blown territory.

    I don't think a standard V8 even with those mods would do anything like that.

    It may not be operating correctly or perhaps the belt slipping?

    I had to fit a smaller belt to mine after a smaller pulley although it didn't slip, it just jumped and tried to jump itself off!
     
  14. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    I had a dyno run when i bought the car about 4-5years ago at AMD in lakeside and i hit 528bhp and 875lb torque but prestige said this is wrong. I just want to get to the bottom of it as it bugging me.
     
  15. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    said might be heat soak but map may need tweaking
     
  16. John

    John Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    12,179
    Joined:
    Mar 3, 2011
    Location:
    Daan Saaf
    Car:
    I wish.
    Deleted.
     
    Last edited: May 30, 2017
  17. Cyclone1

    Cyclone1 MB Enthusiast

    Messages:
    1,968
    Joined:
    Jun 6, 2009
    Location:
    Nottingham
    Car:
    W218 CLS63 AMG
    Best advice I can give is to get back in touch with Prestige and see what they say. The max speed / revs looks high and indicates the run may have been done in too high a gear? However, they must have done 55's before........
     
    Last edited: May 30, 2017
    1 person likes this.
  18. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    cars been modded for years but was told the dyno results i had from before were wrong
     
  19. OP
    OP
    jamiet1986

    jamiet1986 Active Member

    Messages:
    151
    Joined:
    Mar 9, 2013
    Car:
    w211 E55 AMG,
    I know JD down there pretty well and he is pretty helpful and knows what he's doing so i can't see him doing a dyno run wrong. But i can't think what else would cause such a massive power loss
     
  20. Cyclone1

    Cyclone1 MB Enthusiast

    Messages:
    1,968
    Joined:
    Jun 6, 2009
    Location:
    Nottingham
    Car:
    W218 CLS63 AMG
    With 455bhp (if this is correct) then it should be running like a standard car so should still feel fast. Is there any possibility the map has been flashed to standard, or does it feel like it's lost power recently? Who fitted the 172mm pulley and when?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.