W215 CL500 Keyless go

jimmymidnight

Active Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
508
Location
Ely, Cambridgeshire
Car
W221 S350L
Hello,

I picked up my CL500 yesterday and everything on it works fine apart from the keyless go - at first i thought it was naffed as we've had a few problems with it on SL's before but this one doesn't seem to even bring up a warning on the dash when I try it and when i press the button on the card nothing happens - could I be lucky and and could it just need 2 new button cell batteries? will it need re-coding or anything when new batteries are in?

Thanks
 

cl55 amg

Active Member
Joined
May 28, 2009
Messages
561
Location
Manchester
Car
CL55 AMG
When i got my CL the batteries were flat in the fob, changed them and all worked fine so fingers crossed you will be fine. does it do anything if you press the start button on the gearstick?
 
OP
OP
jimmymidnight

jimmymidnight

Active Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
508
Location
Ely, Cambridgeshire
Car
W221 S350L
No, nothing happens at all when i press the gear stick button - on our old SL "Card not recognised" (or similar) came up when the system broke, so im hoping it is just the batteries!
 

BlackC55

Authorised Forum Sponsor
SUPPORTER
Joined
Feb 8, 2007
Messages
19,796
Location
Portsmouth, Hampshire.
Car
E55K SL500 E250X2 Smart44 Brabus Track car E450Cabriolet X350 Pick up
It really needs to go on a Star so all the system can be checked.
 
OP
OP
jimmymidnight

jimmymidnight

Active Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
508
Location
Ely, Cambridgeshire
Car
W221 S350L
Yeah I bought new batteries and now the key card lights up red when I press it but still nothing happens!
 
OP
OP
jimmymidnight

jimmymidnight

Active Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
508
Location
Ely, Cambridgeshire
Car
W221 S350L
Anyone know of these problems coming from the replacing the car battery, or is it not related at all?
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom