W220 Soft close boot

Discussion in 'Bodywork' started by tlzeebub, Dec 8, 2008.

  1. tlzeebub

    tlzeebub Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    241
    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Rochester, Kent
    Car:
    2003 S320CDi, Ducati916
    When i shut the boot it shuts but sits proud of the rear wings by about 4-5mm I pressume this should happen then a vaccuum system should pull it down, unfortunately this isnt happening all the doors are soft closing ok but not the boot lid has anyone got any ideas? tia Chris
     
  2. MBManInKen

    MBManInKen Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,375
    Joined:
    Feb 10, 2007
    Location:
    London
    Car:
    Mercedes S500 LWB (V220)
    The soft close feature does not prevent the boot lid from closing properly. If you close the doors or the boot lid with enough force for it to close fully, the soft closure will simply not need to activate.

    Sounds like something is amiss there.
     
  3. OP
    OP
    tlzeebub

    tlzeebub Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    241
    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Rochester, Kent
    Car:
    2003 S320CDi, Ducati916
    When i got the car i would shut the boot down and it would then suck itself down to being level with the wings, now it doesnt matter how much force i put into shutting the lid it always sits high and looks like its open, maybe i better look if theres any adjustment on the striker plate.
     
  4. W210 Fan

    W210 Fan Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    1,434
    Joined:
    Nov 16, 2005
    Location:
    Godalming
    Car:
    W140 S500L W208 430
    nothing obvious like something in the boot stopping it shut, or something sticking in the mechanism or around the seal?

    how is she anyway?
     
  5. MBManInKen

    MBManInKen Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,375
    Joined:
    Feb 10, 2007
    Location:
    London
    Car:
    Mercedes S500 LWB (V220)
    Yes, that is what it should do if you push the lid down. As Mark says, probably something obvious preventing it from closing? I would not try and force the issue, by the way, it's usually not good to try and make things fit by force...
     
  6. jaymanek

    jaymanek Authorised Forum Sponsor Authorised Forum Sponsor

    Messages:
    16,400
    Joined:
    Nov 29, 2002
    Location:
    Nuneaton Warwickshire
    Car:
    Lots of Mercedes!
    check the fuse... the soft close on the boot is electric and usually doesnt fail.. bu we have had one that kept blowing fuses for a while..
     
  7. miro

    miro Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    3,444
    Joined:
    Mar 1, 2004
    Location:
    Sydney NSW Australia
    Car:
    W203 slightly modified
    Lubrication ?
     
  8. OP
    OP
    tlzeebub

    tlzeebub Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    241
    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Rochester, Kent
    Car:
    2003 S320CDi, Ducati916
    Hi Mark, cant see anything stopping it from shutting have had a good look, the car drives nice just some annoying niggles like the boot close, had nothing working on the drivers door for about ten minutes, and i'm buggered if i can get the phone to work, the seat heaters wont work on your bum only on your back and the mirrors dont fold in when the doors are locked, still hey ho gives me something to do.
     
  9. OP
    OP
    tlzeebub

    tlzeebub Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    241
    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Rochester, Kent
    Car:
    2003 S320CDi, Ducati916
    Thanks jaymanek where will i find this fuse?
     
  10. PJayUK

    PJayUK Hardcore MB Enthusiast

    Messages:
    504
    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Surrey, United Kingdom
    Car:
    ML320 W163, E320 W210 & Jaguar X300-XJR6
    My drivers heated seat doesnt work either. Similar to yours very very weak on the back section but nowt on the bottom part. Can't work out why and its only when its really cold like it is now that it bothers me....

    Interested to hear how you get on with diagnosing this one though!

    Good luck
     
  11. contractorssk

    contractorssk New Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Sep 21, 2013
    Anyone have a clue as to why, I get the presafe message and ESP malfunction when I am launching off the jump of say just normal changing lanes at random sometimes, the annoying thing is sometimes I'll loose the supercharger also... I've had it looked at by many mechanics and the dealer but no one can tell me what is wrong with it with it.
    The transmission has also been acting up, while driving it will slip out o gear when a small amount of throttle is aplied Nd also it does it when flooring it.,..
    But this leaves me stuck to only line up on a roll an even so with the iffy chance it doesn't go to presage when I floor it and loose the supercharger and locked in second gear now lol

    Read more: http://mbworld.org/forums/s-class-w...presafe-nd-esp-malfunction.html#ixzz2rL9ZrvU9
     
  12. contractorssk

    contractorssk New Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Sep 21, 2013

    Anyone have a clue as to why, I get the presafe message and ESP malfunction when I am launching off the jump of say just normal changing lanes at random sometimes, the annoying thing is sometimes I'll loose the supercharger also... I've had it looked at by many mechanics and the dealer but no one can tell me what is wrong with it with it.
    The transmission has also been acting up, while driving it will slip out o gear when a small amount of throttle is aplied Nd also it does it when flooring it.,..
    But this leaves me stuck to only line up on a roll an even so with the iffy chance it doesn't go to presage when I floor it and loose the supercharger and locked in second gear now lol

    Read more: http://mbworld.org/forums/s-class-w...presafe-nd-esp-malfunction.html#ixzz2rL9ZrvU9
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.