DVD error

Discussion in 'Electronics' started by IceBoy, Nov 17, 2012.

  1. IceBoy

    IceBoy Active Member

    Messages:
    113
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Car:
    C200cdi W204 auto Elegance
    Hi All,

    I replaced the battery on my E320 cdi w211 53-reg AG estate.

    I managed to reset the windows but my DVD player no longer works.

    No matter what DVD I put in the thing whirs and then DVD error appears on screen. Then it says no disc??

    CDs work, nav works......help

    Iceboy
     
  2. Pitts Pilot

    Pitts Pilot Active Member

    Messages:
    699
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Near Folkestone, Kent
    Car:
    SL63 AMG 6.3, VW Tiguan 2.0
    Just a shot in the dark:

    The DVD player has reset to its 'Default region', say 3 (Southeast Asia and Taiwan), and we are region 2 in the UK & Europe, hence the "Disk Error". [Perhaps the drive was not built in Europe?]

    Try a disc cleaner in the drive. It's a good thing to do anyway, and will do no harm.

    Disconnect the battery, count to 10 and reconnect. Perhaps the DVD player 'booted up' incorrectly or read its firmware incorrectly? (Clutching at straws now!)

    Cheers
     
  3. OP
    OP
    IceBoy

    IceBoy Active Member

    Messages:
    113
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Car:
    C200cdi W204 auto Elegance
    OK, I have checked the region setting and it is multi region. I will try a disc cleaner and if not take the battery off again.

    Does anyone know if both batteries need to be disconnected or just the main one?

    IceBoy
     
  4. Pitts Pilot

    Pitts Pilot Active Member

    Messages:
    699
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Near Folkestone, Kent
    Car:
    SL63 AMG 6.3, VW Tiguan 2.0
    Just disconnect the rear battery, it runs everything but the engine!

    Cheers
     
  5. Pitts Pilot

    Pitts Pilot Active Member

    Messages:
    699
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Near Folkestone, Kent
    Car:
    SL63 AMG 6.3, VW Tiguan 2.0
    Oh, here is a 'Black Magic' thing to do (ie. don't ask for an explanation):-

    Disconnect the rear battery and check the DVD is dead. Now leave it disconnected over night. Reconnect and you should be golden. (Yes, I know; it's very weird..!)

    Cheers
     
  6. OP
    OP
    IceBoy

    IceBoy Active Member

    Messages:
    113
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Car:
    C200cdi W204 auto Elegance
    Really?

    The CD/Nav etc all work but the DVD has decided to not play DVD at all?

    Anyway, I guess it is worth a try right?

    IceBoy
     
  7. OP
    OP
    IceBoy

    IceBoy Active Member

    Messages:
    113
    Joined:
    Nov 27, 2010
    Car:
    C200cdi W204 auto Elegance
    OK...update.....Cleaned the lene with a branded cd lense cleaner.....no effect.

    I disconnected the battery for 1hr......still the same error.

    The Nav/MAP/audio CD and everything elses seems to work fine, except DVD's

    Doh !

    IceBoy
     
  8. Alps

    Alps MB Enthusiast

    Messages:
    7,175
    Joined:
    Nov 29, 2002
    Location:
    London\Essex
    Car:
    E55 2004 Silver, E63 Weistec AMG(SOLD), E55 2004 Silver(SOLD), C36 AMG 1997 (SOLD)
    Just making sure ... have you tried a different DVD?
     
  9. Pitts Pilot

    Pitts Pilot Active Member

    Messages:
    699
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Location:
    Near Folkestone, Kent
    Car:
    SL63 AMG 6.3, VW Tiguan 2.0
    Well, I'm disappointed to hear that the 'Magic' didn't work.

    The unit will have two laser diodes, one for CDs, the other DVDs, so if the latter has been either weakened or simply broken by the power off/power on, then this would explain your dichotomy.

    Sorry, other than a firmware update by a MB dealer (£££), I'm fresh out of ideas :(
     
Tags:

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.